martes, 15 de noviembre de 2011

CARLES DÉNIA presenta l'espectacle EL PARADÍS DE LES PARAULES (cat / esp)

        En aquesta iniciativa el músic i cantaor valencià CARLES DÉNIA aborda els poetes àrabs valencians dels segles X al XIII. L’obra d’aquests poetes ha estat traduïda directament de l’àrab i recreada per l’escriptor, també de Gandia, Josep Piera, amb la col·laboració del filòleg Josep R. Gregori.

        Ibn Khafaja, Ar-Russafí, Ibn Lubbun, Ibn Al- Jannan, entre altres, han estat musicats sense pretensió de situar-los musicalment en un període concret del temps. Més aviat diríem que és un treball atemporal i estilísticament lliure on es respira el delit i el saber viure dels habitants d’aquell jardí exuberant que fou un dia la nostra terra.

        En aquest sentit, CARLES DÉNIA posa al servei de la poesia tot l’arsenal de recursos expressius que ha anat conreant al llarg de la seua variada trajectòria, els quals li permeten fantasiejar amb la música i conduir-la a paratges insospitats on la melodia abraça fidelment la mètrica dels versos. Aquest és, sens dubte, el treball que millor resumeix la carrera d’aquest músic valencià.

FORMACIÓ:

Carles Dénia: cant, guitarra, composició i direcció musical.
Albert Sanz: piano i teclats.
Efren López: cordes, baix, percussió i segones veus.
Cristóbal Rentero: cordes, percussió i segones veus.
Mario Mas: guitarra i baix.
Aleix Tobias: percussions.

*La foto és propietat del Centre Internacional de Gandia-Universitat de València, i l'autor és Juantxo Ribes.



        En esta iniciativa el músico y cantaor valenciano CARLES DÉNIA, aborda a los poetas árabes valencianos comprendidos entre los siglos X y XIII. La obra de estos poetas ha sido traducida directamente del árabe al catalán y recreada por el escritor Josep Piera, con la colaboración del filólogo Josep R. Gregori.


        Ibn Khafaja, Ar-Russafí, Ibn Lubbun, Ibn Al- Jannan, entre otros, han sido musicados sin pretensión de situarlos musicalmente en un periodo concreto del tiempo. Más bien diríamos que es un trabajo atemporal y estilísticamente libre en el que se respira el deleite y el saber vivir de los habitantes de aquel jardín exhuberante que fué un dia aquella tierra.


        En este sentido, CARLES DÉNIA pone al servicio de la poesia todo el arsenal de recursos expresivos que ha ido cosechando a lo largo de su variada trayectoria, y que le permiten fantasear con la música y conducirla a parajes insospechados en los que la melodia abraza fielmente la métrica de los versos. Este es, sin duda, el trabajo que mejor resume la carrera de este músico valenciano.


FORMACIÓN:


Carles Dénia: canto, guitarra, composición y dirección musical.
Albert Sanz: piano y teclados.
Efren López: cuerdas, bajo, percusión y segundas voces.
Cristóbal Rentero: cuerdas, percusión y segundas voces.
Mario Mas: guitarra y bajo.
Aleix Tobias: percusiones.


*La foto es propiedad del Centre Internacional de Gandia-Universitat de València, y el autor es Juantxo Ribes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario